Blog

3 gode tips til din første kunstudstilling

Er du kunstner, og vil du gerne i gang med at lave din egen første kunstudstilling, er der her et par tips, du kan tage til dig, og som kan hjælpe dig godt på vej.

Vær ude i god tid

Til at starte med kan det være en god idé at være ude i god tid med planlægningen af dit arrangement. Det gør det bl.a. nemmere at finde et godt lokale, at markedsføre og reklamere for dit arrangement og så videre.

Det er begrænset med mennesker, du kan nå at lokke til at komme, hvis du først er ude med datoen, tre dage før arrangementet finder sted. Så find den billigste internetforbindelse og kom i gang med at planlægge dit arrangement i dag, så du kan være ude i god tid.

Slå dig sammen med andre kunstnere

Har du fastspeed fiber, kan du også gå online og se, om du kan finde andre kunstnere i  nabolaget, der er interesseret i at udstille sammen med dig. Det kan nemlig være en fordel at udstille sammen med andre kunstnere, da det kan lokke endnu flere mennesker til din udstilling.

Jo flere kunstnere i er til at udstille, desto flere muligheder er der også for at lokke mange mennesker til. Og der er også flere til at betale for leje af det lokale, som du har tænkt dig at bruge til selve udstilling, hvis det altså koster penge at leje.

Kreativ markedsføring kan få dig langt

Når du skal i gang med at reklamere for din udstilling, kan det være, at der ikke er så mange penge at markedsføre for. Derfor kan det være en god idé at lave så meget kreativ markedsføring, som du overhovedet kan, så du kan få meget omtale ud af et lille budget.

Det er eks. gratis at gå til de lokale aviser for at høre, om de er interesseret i at skrive om dig og din kommende udstilling. Du kan også få dem til at komme på selve dagen, så der kan komme billeder ud af dig og dine værker. Det kan være med til at øge kendskabet til dit navn, så du har større mulighed for at lokke flere til næste gang, eller større mulighed for at sælge dine værker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.