Blog

3 grunde til at udstille dine egne kunstværker

Er du gået i gang med at lave dine egne kunstværker, og er du nysgerrig på at udstille dem, er det da bare det, du skal gøre.

Men er du ikke helt sikker på endnu, om det er det rette valg for dig at udstille din kunst, er der her tre gode grunde til at kaste dig ud i det og udstille dine egne værker.

Lad andre nyde dine værker

En af de åbenlyse årsager til at udstille dine værker er, at det er en god måde at lade andre nyde dine værker på. De har jo ikke mulighed for at se dine værker, hvis du ikke udstiller dem på en eller anden måde.

Du skal tænke på, at dine værker måske kan give glæde og fornøjelse for rigtig mange mennesker. Derfor vil det jo være en skam, hvis du ikke udstiller din værker, da de med sikkerhed fortjener at blive set. Tænk sig hvis store kunstnere, som vi alle kender i dag, ikke fremviste deres værker, så vi andre kunne nyde dem.

Mulighed for at sælge dine værker

Når du udstiller dine egne værker, skal du jo heller ikke underkende muligheden for rent faktisk at komme til at sælge nogle af dine værker. Er du ikke interesseret i at tjene penge på din kunst, skal du selvfølgelig ikke sætte dem til salg. Men en udstilling er et rigtig godt vindue til at sælge kunst.

Og det kan lade sig gøre, uanset hvilken form for kunst du arbejder med. Det er ikke sikkert, at du har lavet det nyeste hit, den næste Kähler vase eller lignende, men der er rigtig mange mindre kunstnere, der formår at sælge ganske mange værker året rundt.

Du får mere opmærksomhed som kunstner

Når du vælger at udstille dine værker som kunstner, får du også langt mere opmærksomhed. Har du ambitioner som kunstner, og ønsker du en dag måske at kunne leve af at være kunstner, nytter det ikke noget, at du sidder og gemmer dig væk på dit værksted, uden at andre må se din kunst.

Så er det bare med at lukke folk ind med åbne arme og lade dem se, hvad du laver. Det er ikke alle, der vil kunne lide dine værker, men som kunstner med ambitioner om at leve af det, er du nødt til at brande dig selv. Og det kan du gøre med din egen udstilling.

Aldrig for sent at lave din egen udstilling

Uanset om du været i gang med at lave kunst i mange år, eller om du lige er startet, er det aldrig for sent at lave din egen udstilling. Det er bare med at kaste dig over det projekt, hvis det lyder som det rette for dig.

Du skal bare finde et lokale, som du kan leje eller låne til lejligheden, og så kan du ellers gå i gang med at invitere folk eller reklamere for udstillingen, når du ved, hvilken dato det skal være på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.